Dovlecei umpluţi cu legume

dovlecei umpluti cu legume jpeg

Dovlecelul este foarte slab caloric: o porţie mare, de 300 de grame, furnizează mai puţin de 50 kcal, dar conţine fibre, magneziu, vitaminele B! şi B9. 100 g de dovlecel crud sau gătit superficial acoperă 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Pentru a profita pe deplin de vitaminele din dovlecel prepară aceşti dovlecei umpluţi cu legume.

Dovlecei umpluţi cu legume - Ingrediente

5 dovlecei 3 linguri pulpă de roşii tăiate cubuleţe 2-3 roşii cherry 2 căţei de usturoi 1 morcov feliat 1 ceapă tăiată rondele subţiri 1 ardei gras galben tăiat cubuleţe 10 măsline busuioc verde sau uscat 2 linguri parmezan ras 2 linguri ulei sare piper

Dovlecei umpluţi cu legume - Cum se prepară

Se spală dovleceii ­fără a-i curăţa de coajă, se taie pe lung, păstrând unul întreg, şi se scobesc de miez, având grijă să nu se subţieze prea mult. Miezul se ­taie cubuleţe şi se amestecă, ­într-un castron, cu restul legumelor (mai puţin ­roşiile ­cherry), cu pulpa de roşii, cu ustu­roiul tocat mărunt, parmezanul ras şi măslinele tăiate. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc, după gust. Se umplu jumătăţile de dovlecei cu amestecul de legume preparat, se aşază într-o tavă termorezistentă şi se stropesc cu ulei. Se taie felii subţiri dovlecelul păstrat întreg şi se aşază în jurul „corăbioarelor”, se adaugă şi roşioarele tăiate în jumătate şi se pune tava la cuptor pentru circa 30 de minute. Dovleceii umpluţi cu legume se servesc calde sau reci.