Drob din carne de vită cu fistic

drob vita fistic jpeg

Un om pregătit din timp este un om câştigat. Este o vorbă care se poate aplica la fel de bine şi în bucătărie pentru cei care se pregătes din vreme pentru meniul de sărbătoare. Îţi venim în întâmpinare cu această reţetă.

Ingrediente

1 kg carne vită 300 g ficat de pui 3 cepe 5 felii de pâine 150 ml lapte 5 ouă 1/2 linguriţă ienibahar 2 linguri fistic sare piper

Cum se prepară

Se spală ficatul în apă rece şi se fierbe cinci minute în apă cu un praf de sare. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi ficatul. Se pune totul într-un castron. Feliile de pâine curăţate de coajă se pun la înmuiat în lapte, după care se storc bine şi se pun peste amestecul de carne. Se adaugă ouăle întregi bătute uşor, ienibaharul, fisticul zdrobit, sare şi piper, după gust. Se omogenizează bine amestecul.

Se toarnă compoziţia într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi se apasă ­bine. Se aşază forma ­într‑un vas mai mare, se toarnă apă, ­după care se introduce în cuptorul preîncălzit pentru o oră. Se scoate forma din cuptor şi din baia de apă. Se lasă să se răcească înainte de servire.