Dulceaţă aromată de trandafiri

IMG 0420 (Custom) jpeg

Cititoarea noastră Mihaela Dumitrana, din Craiova te invită se prepari în acest sezon o minunată dulceaţă de trandafiri.

Ingrediente

800 g petale de trandafiri 900 g zahăr 500 ml apă 1 lămâie 6-7 cuişoare 2 plicuri zahăr vanilat

Preparare

Desprinzi cu grijă petalele de trandafiri şi le speli sub jet de apă rece, le scurgi bine şi le aşezi într-un bol. Adaugi peste petale o cană cu zahăr şi aştepţi o oră, timp în care îşi vor lăsa un sirop rozaliu şi aromat. Dacă vrei să păstrezi acest sirop, strângi bine petalele în mâini pentru a-l scurge. Îl poţi depozita în frigider în recipiente de sticlă.

Într-o crăticioară, pui apa, adaugi zahărul, cuişoarele şi dai la fiert la foc potrivit până obţii un sirop care se încheagă puţin pe farfurie. Când siropul este gata, adaugi petalele de trandafiri, lămâia feliată, zahărul vanilat şi fierbi la foc potrivit aproximativ 20 de minute, îndepărtând spuma care se formează deasupra.

Între timp, sterilizezi borcanele în cuptor, iar când dulceaţa este gata, o adaugi, închizi bine cu capace şi aşezi borcanele cu gura în jos, la căldură, până a doua zi, când le poţi depozita în cămară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg