Dulceaţă de ardei iuţi. Cea mai delicioasă reţetă

1 captura de ecran din 2019 07 10 la 15 55 04 png png

Dacă iubeşti mâncarea picantă cu siguranţă vei prepara această dulceaţă de ardei iuţi cu care îţi vei condimenta toate preparatele minunate. Merită să ai câteva borcane din acest deliciu în cămară pentru momentele în care pregăteşti o friptură delicioasă, un burger făcut acasă suculent sau o porţie de cartofi prăjiţi pe care nimeni nu i-ar putea refuza. Orice ai găti, această dulceaţă de ardei iuţi se va potrivi de minune şi va îmbunătăţi orice preparat.

Ingrediente pentru dulceaţă de ardei iuţi:

1 kg ardei iuţi, diferite soiuri 500 g zahăr 1 l oţet

Mod de preparare:

Pentru început, spală bine ardeii, taie-i pe jumătate şi curăţă-i de seminţe, dacă nu vrei să obţii o dulceaţă de-a dreptul periculoasă pentru stomacul tău. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mărunţeşte bine de tot ardeii.

Într-o crăticioară, fierbe oţetul cu zahărul astfel încât să obţii un sirop. Când siropul s-a redus şi are o consistenţă mai groasă, adaugă ardeii şi continuă să fierbi întreg amestecul.

Verifică-i consistenţa şi când este suficient de groasă, pune dulceaţa de ardei iuţi în borcănaşe spălate şi sterilizate, bine uscate şi cu capace noi, pentru ca aerul să nu poată pătrunde.

Depozitează borcanele într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumină.