Eclere cu cremă de vanilie

chocolate desserts jpeg

Nu mai da fuga la cofetărie să cumperi eclere, pentru că le poţi prepara şi tu. Şi, aşa cum vei vedea, sunt chiar mai gustoase decât cele cumpărate.

Ingrediente

Pentru aluat

100 ml apă 120 ml lapte 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 5-6 linguri făină

Pentru cremă

1/2 l lapte clocotit

1 baton vanilie

6 gălbenuşuri

200 g zahăr

60 g făină

2 linguri unt

Pentru decor

50 g ciocolată menaj

50 g fistic măcinat

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele, apa, sarea, untul şi zahărul. Când fierb, se ia vasul de pe foc, se adaugă 5-6 linguri de făină, amestecând continuu. Când se răceşte, se adaugă ouăle bătute şi se amestecă bine. Într-o tavă unsă se pun bastonaşe din aluat, se coc la foc potrivit 20 de minute, se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate.

Pentru cremă se fierbe laptele cu vanilia. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele călduţ.

Se pune la foc, amestecând continuu, până când crema începe să se îngroaşe. Se dă la o parte, se adaugă untul şi se freacă până se răceşte compoziţia. Se umplu eclerurile cu cremă, iar deasupra se ornează cu ciocolata topită la bain-marie şi cu fistic măcinat.

sursa foto: Fotolia