Empanadas cu carne. Reţetă argentiniană

empanadas cu carne reteta argentiniana jpeg

Bucătăria argentiniană are o carte de vizită vestită peste tot în lume: „asado“ , adică acea carne de vită suculentă, friptă pe grătar. Printre mâncărurile naţionale se numără: empanadas, adică un fel de colţunaşi cu diverse umpluturi, locro - o ciorbă preparată din porumb, fasole şi carne.

Ingrediente (10 porţii)

300 g făină 125 g margarină d 4 ouă 300 g carne tocată de vită 50 g alune 50 ml vin alb 3 linguri ulei 1 ceapă piper 2 linguri bulion sare 1 ardei iute 1 linguriţă oţet Preparare

Prepari un aluat din făină, margarină, două ouă, sare, o linguriţă de oţet şi puţină apă caldă. Frămânţi aluatul şi-l laşi la frigider cât pregăteşti umplutura. Tai ceapa mărunt şi o căleşti câteva minute în ulei încins. Adaugi alunele tocate, carnea, vinul alb şi laşi să fiarbă înăbuşit 20 de minute. După ce s-a călit, pui ardeiul tocat şi bulionul, potriveşti gustul cu sare şi piper, dai umplutura deoparte şi o amesteci cu un ou.

Întinzi aluatul într-o foaie subţire, tai discuri de 10 cm diametru, pui pe ­fiecare bucată de aluat două linguri de compoziţie de carne şi pliezi plăcinţelele. Lipeşti aluatul de pe margini bine, prinzând cu degetele sau apăsând cu o furculiţă.

Le ungi cu gălbenuş de ou, le aşezi într-o formă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.