Empanadas cu carne. Reţetă argentiniană

Bucătăria argentiniană are o carte de vizită vestită peste tot în lume: „asado“ , adică acea carne de vită suculentă, friptă pe grătar. Printre mâncărurile naţionale se numără: empanadas, adică un fel de colţunaşi cu diverse umpluturi, locro - o ciorbă preparată din porumb, fasole şi carne.
Ingrediente (10 porţii)
300 g făină 125 g margarină d 4 ouă 300 g carne tocată de vită 50 g alune 50 ml vin alb 3 linguri ulei 1 ceapă piper 2 linguri bulion sare 1 ardei iute 1 linguriţă oţet Preparare
Prepari un aluat din făină, margarină, două ouă, sare, o linguriţă de oţet şi puţină apă caldă. Frămânţi aluatul şi-l laşi la frigider cât pregăteşti umplutura. Tai ceapa mărunt şi o căleşti câteva minute în ulei încins. Adaugi alunele tocate, carnea, vinul alb şi laşi să fiarbă înăbuşit 20 de minute. După ce s-a călit, pui ardeiul tocat şi bulionul, potriveşti gustul cu sare şi piper, dai umplutura deoparte şi o amesteci cu un ou.
Întinzi aluatul într-o foaie subţire, tai discuri de 10 cm diametru, pui pe fiecare bucată de aluat două linguri de compoziţie de carne şi pliezi plăcinţelele. Lipeşti aluatul de pe margini bine, prinzând cu degetele sau apăsând cu o furculiţă.
Le ungi cu gălbenuş de ou, le aşezi într-o formă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 35 de minute.