Eşti cardiac? Aşa înlocuieşti sarea din alimentaţie!

condimente jpeg

Dacă faci abuz de sare, rişti să reţii mai multă apă, ceea ce duce la o creştere a tensiunii arteriale, iar inima va fi forţată să depună un efort mai mare să pună în mişcare sângele în organism. Substitutele sării elimină probleme de sănătate cauzate de excesul de sare.

E adevărat că sarea este foarte importantă pentru o bună funcţionare a corpului, dar în cantitate mai mare de 6 grame te poate afecta în mod negativ.

Sarea menţine echilibrul fluidelor intracelulare şi extracelulare şi joacă un rol important în transmiterea impulsurilor electrice între nervi. În fiecare zi, ai nevoie de 3 până la 6 grame de sare, deci nu mai mult de o linguriţă. Atenţie! Unele alimente, conţin sodiu în mod natural. Este vorba despre fructe, legume, lapte, ouă, peşte.

Bucatele au mai mult gust cu plante aromatice şi condimente

O mulţime de condimente sunt bune pentru inimă. Pentru a da gust preparatelor tale, foloseşte-le cu moderaţie. La omlete, poţi pune nucşoară, busuioc, la salate, ghimbir, oregano. Grătarele şi fripturile sunt mai gustoase cu dafin, oregano, rozmarin, chimen, iar preparatele mediteraneene, în special cele italiene au savoare cu puţin anason, oregano. Pe de altă parte, la preparatele cu carne de pui sau peşte poţi pune rozmarin, curry, coriandru, nucşoară, iar la cele cu carne de vită poţi pune ghimbir, măghiran, tarhon, cimbru, rozmarin.

Află de AICI cu ce condimente mai poţi înlocui sarea.

Află de AICI cu ce condimente mai poţi înlocui sarea.