Falafel cu salată şi sos de iaurt

Falafel cu salată şi sos de iaurt: Acest fel de mâncare, originar din Orientul Mijlociu, este uşor de făcut, săţios şi aromat şi poate înlocui oricând preparatele din carne.
Falafel cu salată şi sos de iaurt
Acest fel de mâncare, originar din Orientul Mijlociu, este uşor de făcut, săţios şi aromat şi poate înlocui oricând preparatele din carne.
Dificultate medie/ Preparare: 1 h /6 porţii
Ingrediente:
250 g năut
2 căţei usturoi
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură coriandru proaspăt
1/2 linguriţă coriandru
1 linguriţă chimion
1 linguriţă sumac
2 linguri făină
sare, piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
2 linguri pastă de susan (tahini)
50 ml apă rece
2 linguri zeamă lămâie
2 căţei usturoi
100 g iaurt grecesc
sare, după gust
Pentru servit
Lipii
Ceapă roşie rondele
frunze de salată verde
frunze de pătrunjel
Falafel cu salată şi sos de iaurt
Mod de preparare
Pui năutul într-un vas, îl acoperi cu apă rece şi-l laşi peste noapte să se înmoaie. Îl strecori, îl pui într-un blender şi mixezi până obţii textura bobului de orez. Adaugi usturoiul, pătrunjelul, sarea, piperul, chimionul, sumacul, coriandrul proaspăt şi cel măcinat. Mixaţi din nou până obţineţi o pastă. Transferaţi compoziţia într-un bol, adăugaţi făina şi amestecaţi până ce obţineţi o compoziţie omogenă.
Cu mâinile umezite în apă rece, formaţi mici biluţe pe care le prăjiţi în baie de ulei.
Pentru sosul de susan, mixaţi într-un blender pasta de susan cu usturoiul, apa şi zeama de lămâie. Încorporaţi iaurtul şi condimentaţi cu sare.
Serviţi falafelul în lipii, cu ceapă roşie, frunze de salată şi pătrunjel şi sos de susan.