Farfalle carbonara cu bacon

Florin Constantin, din Bucureşti, ne-a trimis o reţetă extrem de simplă de paste în formă de fundiţă cu bacon. Aceste paste carbonara se fac rapid şi sunt extrem de gustoase. Le poţi prepara pentru orice prânz sau cină din timpul săptămânii, fiind rapide şi foarte gustoase.
Ingrediente pentru farfalle carbonara cu bacon:
400 g farfalle multicolore
50 ml smântână
3 gălbenuşuri
150 g bacon
parmezan
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu puţină sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le pui într-o sită şi le scurgi un minut. Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti în tigaie, apoi răstorni pastele.
Separat, combini smântâna cu gălbenuşurile, apoi omogenizezi, potriveşti gustul de sare şi piper şi adaugi compoziţia în tigaie peste restul ingredientelor, amesteci şi dai deoparte de pe foc.
Serveşti pastele calde presărate cu parmezan ras.