Fasole bătută cu şuncă

fasole batuta jpeg

Îţi place fasolea bătută? Încearcă şi tu reţeta gustoasă cu şuncă, pe care o poţi servi cu pâine prăjită. Dacă vrei să o transformi într-un preparat de post, renunţă la carne.

Ingrediente

400 g fasole la conservă

2 crenguţe rozmarin

100 ml ulei de măsline

1 linguri apă fiartă

boia, după gust

1-2 căţei de usturoi

8 fâşii şuncă sau bacon

sare

piper

pâine prăjită, pentru servire

Mod de preparare – Fasole bătută cu şuncă

Dai fasolea la blender. O amesteci cu crenguţele de rozmarin rupte şi uleiul de măsline până obţii o pastă. Mixezi cu apa fiartă, apoi adaugi sare şi piper, după gust.

Presari feliile de pâine cu usturoiul pisat şi le ungi cu fasolea bătută. Condimentezi cu boia. Aşezi feliile de şuncă şi mai stropeşti cu extra ulei. Serveşti imediat.

Sursa http://www.deliciousmagazine.co.uk

http://www.deliciousmagazine.co.uk