Fasole bătută cu şuncă

Îţi place fasolea bătută? Încearcă şi tu reţeta gustoasă cu şuncă, pe care o poţi servi cu pâine prăjită. Dacă vrei să o transformi într-un preparat de post, renunţă la carne.
Ingrediente
400 g fasole la conservă
2 crenguţe rozmarin
100 ml ulei de măsline
1 linguri apă fiartă
boia, după gust
1-2 căţei de usturoi
8 fâşii şuncă sau bacon
sare
piper
pâine prăjită, pentru servire
Mod de preparare – Fasole bătută cu şuncă
Dai fasolea la blender. O amesteci cu crenguţele de rozmarin rupte şi uleiul de măsline până obţii o pastă. Mixezi cu apa fiartă, apoi adaugi sare şi piper, după gust.
Presari feliile de pâine cu usturoiul pisat şi le ungi cu fasolea bătută. Condimentezi cu boia. Aşezi feliile de şuncă şi mai stropeşti cu extra ulei. Serveşti imediat.