Fasole verde la cuptor

fasole verde la cuptor jpeg

E timpul pentru fasole verde! În salate, la cuptor sau mâncăruri mai complicate. Propunerea noastră nu este deloc complicată, ba din contră, foarte uşor de preparat!

Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii

Ingrediente

600 g fasole verde

50 g unt

150 g spaghete

250 g brânză de vaci

100 g brânză de oaie

4 ouă

2 linguri smântână

200 g cârnaţi proaspeţi

2 roşii mari bine coapte

2 linguri ulei de măsline

100 g caşcaval ras

2-3 linguri pesmet

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci brânza de vaci cu cea de oaie rasă, adaugi smântâna şi ouăle bătute bine. Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat cu pesmet. Cureţi fasolea, o speli şi o opăreşti 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o aşezi peste amestecul de brânză din tavă.

Fierbi spaghetele al dente în apă cu sare, le clăteşti cu apă rece şi le scurgi bine. Aşezi peste fasole felii de roşii, pui din loc în loc carnea scoasă din cârnaţi şi deasupra lor spaghetele.

Presari sare şi piper, după gust, pui caşcavalul dat pe răzătoare, stropeşti cu ulei de măsline şi introduci forma la cuptor pentru circa 35-40 de minute. O serveşti caldă sau rece.