Fasole verde la cuptor
E timpul pentru fasole verde! În salate, la cuptor sau mâncăruri mai complicate. Propunerea noastră nu este deloc complicată, ba din contră, foarte uşor de preparat!
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii
Ingrediente
600 g fasole verde
50 g unt
150 g spaghete
250 g brânză de vaci
100 g brânză de oaie
4 ouă
2 linguri smântână
200 g cârnaţi proaspeţi
2 roşii mari bine coapte
2 linguri ulei de măsline
100 g caşcaval ras
2-3 linguri pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci brânza de vaci cu cea de oaie rasă, adaugi smântâna şi ouăle bătute bine. Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat cu pesmet. Cureţi fasolea, o speli şi o opăreşti 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o aşezi peste amestecul de brânză din tavă.
Fierbi spaghetele al dente în apă cu sare, le clăteşti cu apă rece şi le scurgi bine. Aşezi peste fasole felii de roşii, pui din loc în loc carnea scoasă din cârnaţi şi deasupra lor spaghetele.
Presari sare şi piper, după gust, pui caşcavalul dat pe răzătoare, stropeşti cu ulei de măsline şi introduci forma la cuptor pentru circa 35-40 de minute. O serveşti caldă sau rece.