Ficat la cuptor în sos de vin

Această reţetă de ficat la cuptor în sos de vin este o reţetă care nu necesitră nici prea mult timp în bucătărie, şi nici multe ingrediente pentru preparare. Carnea poate fi ficat de porc ori de vită, după preferinţă, dar cel mai important este să-l ţii în lapte înainte de a-l prepara.
Ficat la cuptor în sos de vin - Ingrediente (4 porţii)
400 g ficat de vită sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50 ml vin alb sec busuioc verde mentă uscată sare piper negru proaspăt măcinat
Ficat la cuptor în sos de vin - Cum se prepară
Se taie ficatul felii mai groase şi se aşază într-un castron. Se toarnă peste ele laptele amestecat cu usturoiul zdrobit şi se lasă la frigider circa 3-4 ore. Între timp, se întorc feliile de ficat în sosul de lapte măcar o dată. În felul acesta ficatul se frăgezeşte şi se aromatizează plăcut.
Se scot feliile de ficat din sosul de lapte, se şterg cu un prosop şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se presară ceapa tăiată felii şi rondelele de praz. Se introduc la cuptor pentru circa 15 minute, după care se întorc feliile de ficat, se adaugă vinul, condimentele şi se lasă la cuptor până scade bine sosul din tavă. Se serveşte imediat.