Ficat la cuptor în sos de vin

ficat la cuptor in sos de vin jpeg

Această reţetă de ficat la cuptor în sos de vin este o reţetă care nu necesitră nici prea mult timp în bucătărie, şi nici multe ingrediente pentru preparare. Carnea poate fi ficat de porc ori de vită, după preferinţă, dar cel mai important este să-l ţii în lapte înainte de a-l prepara.

Ficat la cuptor în sos de vin - Ingrediente (4 porţii)

400 g ficat de vită sau de porc  500 ml lapte dulce  1 ceapă roşie  2 fire de praz (partea albă)  2 linguri ulei  3 căţei de usturoi  50 ml vin alb sec  busuioc verde  mentă uscată  sare  piper negru proaspăt măcinat

Ficat la cuptor în sos de vin - Cum se prepară

Se taie ficatul felii mai groase şi se ­aşază într-un castron. Se toarnă peste ele laptele amestecat cu usturoiul zdrobit şi se lasă la frigider circa 3-4 ore. Între timp, se întorc feliile de ficat în ­sosul de lapte măcar o dată. În felul acesta ficatul se frăgezeşte şi se aromatizează ­plăcut.

Se scot feliile de ficat din sosul de lapte, se şterg cu un prosop şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se presară ceapa tăiată felii şi rondelele de praz. Se introduc la cuptor pentru circa 15 minute, după care se întorc feliile de ficat, se adaugă vinul, condimentele şi se lasă la cuptor până scade bine sosul din tavă. Se serveşte imediat.