Ficăţei de pui cu ciuperci

shutterstock 21894427 jpeg

Un preparat foarte uşor de gătit, potrivit pentru prânz, dar şi pentru cină.

Ingrediente

300 g ciuperci champignon 250 g ficăţei de pui 1 piept de pui 3 linguri ulei 2 linguri unt 1 ceapă 1 pahar de vin alb sec sare piper

Mod de preparare

se curăţă ficăţeii, se spală şi se aşază într-o cratiţă cu uleiul şi untul. Pipetul de pui se spală, se taie cubuleţe şi se adaugă peste ficăţei. Se călesc 10 minute, amestecând permanent ca să nu se prindă.

Se adaugă ceapa tăiată rondele subţiri, ciupercile tăiate felii groase şi se continuă călirea încă 5 minute.

Se adaugă vinul, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 30 de minute, până când ficăţeii şi pipetul sunt bine pătrunse, scade toată zeama şi ingredientele se rumenesc frumos.

sursa foto: Shuttertsock