Ficăţei de pui la tavă

Vă invităm la o porţie zdravănă de ficăţei de pui la tavă, preparaţi foarte simplu după o reţetă clasică.
Ingrediente pentru ficăţei de pui la tavă
8 ficăţei de pui 3 cartofi mari 4 linguri ulei 1 ceapă mare 1 salată verde 1 ardei gras 1 lămâie boia de ardei sare piper
Mod de preparare pentru ficăţei de pui la tavă
Tai ceapa rondele şi o aşezi într-o tavă. Deasupra aşezi ficăţeii, pudrezi cu sare, boia de ardei, piper şi stropeşti cu 2 linguri de ulei. Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, înlături capacul şi laşi să se rumenească frumos deasupra. Cureţi şi tai cartofii pai, apoi îi prăjeşti să fie crocanţi. Serveşti ficăţeii de pui la tavă calzi garnisiţi cu cartofi pai şi cu o salată verde şi ardei gras, asezonate cu zeamă de lămâie.