Figurine crocante

Ingrediente:
500 g făină 200 g unt 250 ml lapte 30 g drojdie de bere 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă sare fină
Pentru stropit:
2 linguri făină
250 ml lapte
1 linguriţă sare
seminţe de mac şi chimen
1 linguriţă sare grunjoasă
Mod de preparare:
Freci, într-un castron, drojdia cu zahărul până devine lichidă. Adaugi puţin lapte şi două linguri de făină şi prepari o compoziţie de consistenţa unei smântâni groase. O laşi la dospit 20 de minute. Amesteci maiaua cu restul de lapte, untul topit şi sarea, adaugi treptat făina şi frămânţi toate ingredientele până se obţine un aluat uniform şi consistent, pe care îl laşi la crescut 20 de minute.
Întinzi aluatul într-o foaie potrivit de subţire, din care tai diferite forme, pe care le aşezi direct în tavă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi le coci 20 de minute. Între timp, fierbi ingredientele pentru stropit (laptele, făina şi sarea) câteva clocote şi le laşi la răcit. Ungi saleurile fierbinţi cu acest amestec, presari seminţe de mac, sare grunjoasă sau chimen şi le introduci pentru încă 5 minute în cuptor.