File de peşte cu ciuperci

rezepte presse 633 jpeg

„Nicio masă fără peşte“, spune o vorbă din popor. Căreia tindem să-i dăm dreptate, mai ales când ne pregătim să gustăm din acest preparat - file de peste cu ciuperci.

Ingrediente

4 fileuri de peşte 2 cartofi mari 2 ouă 300 g ciuperci 1 lingură unt salată verde ceapă verde ulei pentru prăjit

Pentru sosul vinegretă

2 linguri ulei

zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Se curăţă cartofii de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă cu cele 2 ouă. Se ia din compoziţie cu lingura şi se prăjeşte, în ulei bine încins, rumenindu-se pe ambele părţi.

Separat, fileurile de peşte se condimentează cu sare, după gust, şi se fierb în baie de aburi.

Ciupercile, condimentate cu sare şi piper, după gust, se sotează cu o lingură de unt.

Se rup frunzele de salată bucăţi, se pun rondele de ceapă verde şi se asezonează cu sosul vinegretă, care se prepară din ulei amestecat cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.

Acest file de peste cu ciuperci se serveste garnisit cu cartofii prăjiţi, soteul de ciuperci şi salata verde.

Rulada de peste cu legume

Rulada de peste cu legume

Peste cu broccoli

Peste cu broccoli

Ciorba de peste cu bors de casa

Ciorba de peste cu bors de casa