File de peşte în sos picant

peste shutterstock 99435986 jpeg

Poţi prepara la această un sos picant, aşa cum este şi recomandarea noastră, dar şi unul dulce-acrişor.

Ingrediente

4 fileuri de peşte (şalău, ştiucă, crap sau peşte oceanic) 2 cepe mari 2 ardei graşi roşii 3 roşii mari, bine coapte 1 ardei iute 2 foi de dafin 2-3 frunze de salvie crenguţe de mărar verde 1 linguriţă cimbru uscat sau 1 crenguţă cimbru verde 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă zahăr sare piper

Mod de preparare

Se curăţă ceapa şi ardeii graşi, se taie felii şi se călesc în ulei bine încins până se înmoaie, fără a se rumeni.

Separat, se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se mixează împreună cu zahărul şi se adaugă peste legumele călite. Se adaugă ardeiul iute întreg sau tăiat rondele (în funcţie de cât de picantă se doreşte mâncarea), foile de dafin, cimbrul, salvia, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, până scade zeama.

Separat, se fierb fileurile de peşte la aburi sau în apă cu puţină sare şi când totul este gata, se servesc împreună, garnisite cu crenguţe de mărar verde.

sursa foto: Shutterstock



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg