File de peşte în sos picant

Poţi prepara la această un sos picant, aşa cum este şi recomandarea noastră, dar şi unul dulce-acrişor.
Ingrediente
4 fileuri de peşte (şalău, ştiucă, crap sau peşte oceanic) 2 cepe mari 2 ardei graşi roşii 3 roşii mari, bine coapte 1 ardei iute 2 foi de dafin 2-3 frunze de salvie crenguţe de mărar verde 1 linguriţă cimbru uscat sau 1 crenguţă cimbru verde 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă zahăr sare piper
Mod de preparare
Se curăţă ceapa şi ardeii graşi, se taie felii şi se călesc în ulei bine încins până se înmoaie, fără a se rumeni.
Separat, se opăresc roşiile, se clătesc cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se mixează împreună cu zahărul şi se adaugă peste legumele călite. Se adaugă ardeiul iute întreg sau tăiat rondele (în funcţie de cât de picantă se doreşte mâncarea), foile de dafin, cimbrul, salvia, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, amestecând din când în când, până scade zeama.
Separat, se fierb fileurile de peşte la aburi sau în apă cu puţină sare şi când totul este gata, se servesc împreună, garnisite cu crenguţe de mărar verde.
sursa foto: Shutterstock