File de şalău în stil marocan
Preparat creat de chef Cătălin Stănciulescu special pentru cititoarele Click! Poftă bună! ca inspiraţie pentru mese speciale alături de familie sau de cei dragi. Rafinate, aromate, cu texturi care îi cuceresc şi pe cei mai pretenţioşi, cele trei reţete impresionează şi prin aspect.
Ingrediente
600 g file de şalău
150 g ardei capia roşu
150 g ardei gras portocaliu
120 g morcovi
12 căţei de usturoi
12 g coriandru verde
20 g pastă de tomate
20 g pastă de ardei dulce sau, după gust, iute
40 ml vin alb
12 felii de limete curăţate de coajă
40 ml ulei măsline
lipie cu susan, opţional
Mod de preparare
Sărezi peştele. Separat, amesteci pasta de tomate, vinul, pasta de ardei, uleiul şi pui peştele la macerat 15-20 de minute la frigider.
Cureţi legumele şi le tai felii. Pe o tavă, formezi un cuib din legume, usturoi, coriandru şi limete. Aşezi peştele deasupra, adaugi marinata şi dai la cuptor, la 160 °C, 40 de minute. Serveşti fierbinte împreună alături de lipie caldă cu susan.