Floricele prăjite, reţeta fără zahăr

Chiar dacă nu ai voie sau vrei să renunţi la zahăr, te poţi îndulci cu aceste floricele prăjite, pe care să le serveşti cu gem, preparat fără zahăr.
De ce ai nevoie
600 g făină
2 linguri îndulcitor sau după gust
1 praf sare
3 ouă
2-3 linguri unt moale
100 ml lapte
ulei, pentru prăjit
dulceaţă, fără zahăr
Cum se prepară
Cerni făina. Separat, freci untul cu îndulcitorul, încorporezi ouăle, unul câte unul, sarea şi laptele, în fir subţire. Faci o gropiţă în făină şi torni amestecul în fir subţire. Frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Dacă este prea moale mai presari puţină, iar dacă este mai vârtos torni puţin lapte.
Dai cu făină pe masa de lucru, întinzi alutul în foaie subţire, decupezi un creculeţ mai mare, apoi unul mai mic şi încă unul şi mai micuţ. Crestezi cele trei cerculeţe din loc în loc, ca să obţii câte şase petale, le suprapui şi în mijloc le apeşi cu degetul ca să nu se desprindă. Procedezi astfel până termini aluatul. Prăjeşti floricelele într-o cantitate considerabilă de ulei. Le scoţi pe serveţele asorbante, că să elimini excesul de ulei, şi pui în fiecare floriciă dulceaţă după gust.