«Fluturaşi» cu şofran şi smântână

1365169325 335fluturasi jpeg

Ingrediente: 300 g paste „fluturaşi” Pentru sos: 300 g ciuperci, 1 ceapă, 1 lingură ulei, 1 lingură unt, 2 căţei de usturoi, 5-6 măsline, 200 ml smântână, 1 praf de şofran, sare, piper

Mod de preparare:

Tai ceapa şi usturoiul mărunt, le căleşti în uleiul bine încins până se înmoaie, apoi adaugi ciupercile curăţate şi feliate, un praf de şofran, sare şi piper, după gust, şi continui să le căleşti până scade bine zeama lăsată de ciuperci.

Separat, fierbi al dente pastele în apă cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, le strecori şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt.

Torni sosul de ciuperci peste paste, măslinele, le amesteci uşor şi introduci vasul la cuptor pentru 20 de minute. Le serveşti calde cu smântână adăugată deasupra, direct în farfurie.