Foccacia cu parmezan

1366977512 7684foccacia 20cu 20parmezan jpeg

Ţi-e poftă de savoarea pâinii făcute în casă? Frământă o cocă de foccacia cu parmezan. Italienii o consumă cu salate sau cu diferite creme de brânză cu verdeaţă. Mamma mia, ce bună e!

Ingrediente:

350 g făină, 1 cubuleţ drojdie proaspătă sau 1 plic drojdie uscată, 1 lingură zahăr, 200 ml apă călduţă, 3 linguri ulei măsline, un praf de sare, 200 g parmezan, ½ linguriţă cimbru sau oregano

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică

Mod de preparare:

Din drojdie, o lingură de zahăr, 50 ml apă călduţă şi două linguri de făină prepari o maia pe care o laşi să crească 20 de minute. Într-un vas, amesteci făina cu sarea, 150 ml apă călduţă, maiaua şi frămânţi un aluat moale. La sfârşit, adaugi două linguri de ulei şi laşi aluatul să crească la loc cald, fără curenţi de aer.

După 30 de minute, împarţi aluatul în două şi în tinzi foi de 1-2 cm grosime. Pe prima foaie presari parmezanul şi jumătate din cantitatea de oregano sau cimbru. Laşi o margine de 2 cm de aluat şi o umezeşti cu apă. A doua foaie o aşezi peste prima, acoperi cu marginea de la prima foaie şi presezi, ca să se lipească şi să nu iasă brânza.

Ungi foaia cu uleiul rămas, presari oregano sau cimbru şi laşi 15 minute. Coci în cuptorul încins, în tava unsă sau tapetată cu hârtie de copt, aproximativ 25 de minute.