Foitaj delicios

foitaj cu masline jpeg

Se anunţă invitaţi diseară? Nu ai timp să le prepari ceva sofisticat? Ce zici de un foitaj proaspăt şi delicios cu măsline, parmezan, salam şi frunze de busuioc? Se prepară rapid şi uşor!

Ingrediente

1 foaie aluat de foitaj 200 g salam 250 g măsline negre 400 g roşii cherry busuioc proaspăt 1 gălbenuş 100 g parmezan busuioc proaspăt sare ulei de măsline

Preparare

Tai din aluatul de foitaj pătrate potrivit de mari. Cureţi feliuţele de salam şi le tai jumătăţi. Speli roşiile şi le ştergi cu şerveţele de bucătărie. Le tai jumătăţi.

Baţi gălbenuşul, îl amesteci cu parmezan şi sare, după gust.

Aşezi bucăţile de foitaj într-o tavă pe hârtie de copt, le ungi cu amestecul de ou şi parmezan şi aşezi feliuţele de salam.

Continui cu roşiile şi apoi introduci forma la cuptor, până se rumeneşte aluatul de foitaj.

Adaugi măslinele. Stropeşti cu ulei de măsline. Toci o parte din busuioc şi-l presari, dar pui şi câteva frunze pentru decor.