FOTO 10 mâncăruri de lux din lume

beluga caviar luxury food jpeg

În timp ce unii oameni sunt fericiţi şi satisfăcuţi după ce au mâncat o felie de pizza, o bucată de ciocolată sau un bol cu paste, alţi oameni sunt mai sofisticaţi în ceea ce priveşte gusturile culinare: caviar beluga, foie gras, şofran, trufe albe sau cine ştie ce peşte.

Aceste mâncăruri sunt considerate de lux datorită rarităţii lor, a procesului de cultivare şi bineînţeles a preţurilor exorbitante. Ştiai că un kilogram de caviar Beluga costă cel puţin 5.000 de dolari? Sau că trufa albă a fost vândută odată cu mai mult de 160.000 de dolari pentru un kilogram şi jumătate? Descoperă aceste mâncăruri ale elitei în această listă cu 10 mâncăruri de lux din lume.

10. Jamon Iberico de bellota

Cunoscut „acasă“ ca Jamon Iberico de bellota, care înseamnă „Şuncă iberică hrănită cu ghinde“, această mâncare se vinde cu 96 de dolari jumătate de kilogram! Această carne este specială datorită porcilor negri iberici, care sunt crescuţi într-o arie mică de-a lungul graniţei dintre Spania şi Portugalia şi care sunt hrăniţi doar cu ghinde. Apoi, carnea este lăsată în sare timp de două săptămâni, înainte să fie afumată timp de trei ani! Se servesc felii subţiri.

jamon iberico de bellota luxury food jpg jpeg
Jamon-Iberico-De-Bellota-luxury-food

9. Pepene negru

Deşi este foarte neobişnuit să consideri un pepene mâncare de lux, un anumit soi din acest fruct, pepenele negru este considerat aşa. Căutat pentru că est foarte rar, acest tip de pepene este crescut numai pe mica insulă Hokkaido din Japonia. Provine din specia Densuke, care este cunoscută pentru rumeneala şi incredibila sa dulceaţă. Acesta este foarte rar pentru că în urma unei recoltări se culeg câteva duzini de pepeni. Un pepene obişnuit costă 250 de dolari, dar unele exemplare pot ajunge şi la 6.000 de dolari pe bucată!

black watermelon luxury food jpg jpeg
black-watermelon-luxury-food

8. Pepene Yubari King

Un alt fruct cunoscut ca făcând parte din categoria celor de lux este pepenele Yubari King, care este căutat datorită incomparabilei sale dulceţi şi a proproţiei sale? Ştiai că sunt unele licitaţii ţinute doar pentru a lua acasă acest fruct?

În 2008, peste 100 bucăţi din astfel de pepeni, au fost scoşi la licitaţie. Când cel mai frumos exemplar din acest fruct a fost scos la licitaţie în cele din urmă, o femeie de afaceri care are un magazin de suveniruri şi un restaurant cu meniuri cu pe bază de fructe de mare l-a cumpărat pentru aproape 23.000 de dolari!

yubari king melon luxury food jpg jpeg
Yubari-king-melon-luxury-food

7. Fugu

Unul din cele mai populare şi scumpe feluri de mâncare în Japonia este Fugu Fugu sau peştele-arici. Ceea ce face specială această mâncare este tocmai faptul că, atunci când o găteşte, pe bucătar îl poate costa viaţa! Peştele-arici conţine substanţe chimice otrăvitoare atât de puternice, încât o singură înţepătură poate pune jos un bărbat. Şi nu ar fi ceva nou în japonia, pentru că aici sunt raportate numeroase decese din cauza preparării incorecte a acestui peşte. pentru a găti acest peşte, bucătarii japonezi trebuie să urmeze anumite cursuri şi să obţine un certificat.

fugu luxury food jpg jpeg
fugu-luxury-food

6. Cuib de pasăre

Una din cele mai inedite feluri de mâncare din lume este cea care se numeşte „cuib de pasăre“, produs de o anumită specie de păsări. Atunci când ăşi fac cuibul, ele scuipă un anumit compus chimic care se întăreşte la contactul cu aerul. Această delicatesă se poate întâlni în meniurile din bucătăria chinezească, cum ar fi supa din cuib de pasăre sau o anumită varietate de ducliuri. Când este preparat în supă, cuibul de pasăre capătă de obicei o textură gelatinoasă.

birds nest luxury food jpg jpeg
birds-nest-luxury-food

5. Brânză de măgăruş

Nu te lăsa amăgit de numele său, pentru că această brânză e numai pentru bogaţi! Cunoscută ca fiind unul din cele mai delicioase feluri de brânză din lume, această brânză este făcută din laptele măgăruşilor crescuţi în zona râului Zasavica din vestul Serbiei. Pentru un kilogram de brânză este nevoie de 25 de litri de lapte, iar jumătate de kilogram este vândut cu 700 de dolari! Gustul este uşor picant, dar dulceag, în acelaşi timp şi sărat.

ass cheese luxury food jpg jpeg
Ass-Cheese-luxury-food

4. Foie gras

Foaie gras este făcut din ficat de raţă sau de gâscă. În comparaţie cu alte feluri de ficat, foie gras este făcut fin ficat mai mare, mărit de două ori faţă de un ficat normal, având un nivel ridicat de grăsimi, ceea ce îi dă o textură similară cu cea a untului. Poate fi consumat crud, ca atare sau gătit.

foie gras luxury food jpg jpeg
foie-gras-luxury-food

3. Trufe albe

Deşi există mai multe tipuri de trufe, cele albe sunt mai scumpe, mai ales cele italiene, din care un kilogram şi jumătate s-a vândut cu mai mult de 160.000 de dolari! Se cultivă foarte greu, iar atunci când se serveşte se taie felii foarte subţiri, milimetrice.

white truffle luxury food jpg jpeg
white-truffle-luxury-food

Considerat a fi condimentul cel mai scump din lume, va trebui să cheltuieşti 2000 de dolari pentru jumătate de kilogram de şofran! Şi asta depinde de anotimp! Este format din trei stigme culese din planta care poartă numele de crocus sau şofran. Motivul pentru preţul său exorbitant este cauzat tocmai de aceste stigme care sunt culese cu mâna, ceea ce transformă procesul de recoltare într-unul foarte dificil, iar pentru 30 de grame de şofran este nevoie de mii de flori.

saffron luxury food jpg jpeg
Saffron-luxury-food

1. Caviar Beluga

Cunoscută ca fiind mâncarea cea mai de lux din lume, un kilogram din acest tip de caviar costă mai mult de 5000 de dolari. Provine de la Sturionul Beluga care se găseşte în apele mării caspice. E nevoie de 20 de ani pentru ca acest peşte să ajungă la maturitate şi pentru a-i putea „recolta“ icrele.

beluga caviar luxury food jpg jpeg
beluga-caviar-luxury-food

sursa: take-a-pause.netRecente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg