FOTO Aperitiv cu ouă şi şuncă

Sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi şi cu toţii vrem să pregătim ceva mai special. Ne-a făcut cu ochiul următoarea reţetă. Ni s-a părut şi uşor de pus în practică, şi aspectuoasă, ca pentru o masă festivă.
Ingrediente
5 foi de gelatină 9 ouă de prepeliţă 1 morcov mic fiert 10 frunze de spanac 150 g şuncă de pui 300 g maioneză 6 felii şuncă de porc sare
Mod de preparare
Pui foile de gelatină la înmuiat în apă. Fierbi ouăle de prepeliţă în apă sărată cinci minute. le pui în apă rece ţi le cureţid e coajă.

Spanacul îl speli, îl opăreşti în apă clocotită cu un praf de sare, îl scoţi în apă rece, îl scurgi, îl laşi să se răcească şi-l tai fâşii. Morcovul fiert îl tai cubuleţe.

Storci foile d egelatină şi le pui la topit pe baie de aburi. Laşi să ajungă la temperatura camerei şi o amesteci în maioneză împreună cu sare, după gust.

Pui în maioneză morcovul tăiat cubuleţe, spanacul tocat şi şunca de pui tăiată cubuleţe.

Acoperi cu foile de plastic o formă de chec şi o îmbraci cu feliile de şuncă de porc, lăsându-le să atârne pe margini.

Torni 3/4 din amestecul de maioneză în formă, pui ouăle unul după altul peste compoziţie, apăsând uşor.

Pui restul de compoziţie şi acoperi cu feliile de şuncă. Introduci forma la frigider pentru şase ore. O răstorni pe un platou şi o serveşti tăiată felii.
