FOTO Budincă de carne şi măsline la cuptor

Să faci o budincă de carne şi măsline la cuptor poate părea complicat, dar urmând paşii din reţeta noastră vei reuşi. Iese atât de bună încât o vei face mereu!
Budincă de carne şi măsline la cuptor - Ingrediente
500 g carne tocată de vită 2 chifle sau ½ pâine 100 ml lapte 1 ceapă mare 1 roşie ulei de măsline 80 g măsline verzi 2 ouă sare piper 1 crenguţă de rozmarin 200 g caşcaval ras
Budincă de carne şi măsline la cuptor - Mod de preparare
Tai pâinea cubuleţe, torni laptele peste ele şi le laşi să se înmoaie. Toci ceapa cât mai mărunt şi roşia cubuleţe.

Căleşti ceapa, adaugi roşiile şi rozmarinul şi mai laşi 2 minute, apoi iei cratiţa de pe foc şi scoţi rozmarinul.

Într-un vas amesteci carnea tocată, pâinea bine stoarsă de lapte, legumele călite, măslinele şi ouăle. Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi amestecul.

Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul încins aproximativ 30 minute, presari caşcavalul ras şi mai laşi la cuptor 10-15 minute.
