FOTO Burgeri cu kaizer şi varză creaţă

Poţi prepara cei mai buni burgeri cu kaizer şi varză creaţă dacă urmezi paşii recomandaţi de noi. Se poate folosi şi varză normală dulce, dar trebuie lăsată câteva minute mai mult la fiert.
Burgeri cu kaizer şi varză creaţă - Ingrediente
600 g varză creaţă 1 ceapă 2 linguri ulei 2 chifle 200 ml lapte 200 g kaizer 3 ouă piper negru măcinat sare pesmet ulei pentru prăjit
Burgeri cu kaizer şi varză creaţă - Mod de preparare
Varza creaţă se spală, se taie sferturi şi se fierb 5 minute în apă clocotită cu sare. Se scot şi se lasă să se scurgă.

Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în ulei încins până se înmoaie. Chiflele se taie felii şi se pun la înmuiat cu laptele.

Se taie kaizerul bucăţi, iar varza răcită se pune într-o cârpă curată şi se stoarce de apă.

Se trece varza prin maşina de tocat împreună cu kaizerul şi pâinea stoarsă bine de lapte.

Se adaugă ceapa călită şi un ou, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se îngroaşă cu două linguri de pesmet.

Se bat două ouă cu un praf de sare. Se formează cu mâinile umede burgeri din compoziţia de varză, se dau prin ouăle bătute şi apoi prin pesmet.

Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins, se scot pe prosoape absorbante şi se servesc cu piure şi salată.
