FOTO Chec învelit în ciocolată
Pufos, aromat şi uşor de preparat, checul se numără printre cele mai populare deserturi. Iar dacă îl mai şi îmbraci în delicioasa ciocolată, obţii un adevărat regal dulce, bun de împărţit cu cei dragi.
Când vrei să cumperi merişoare proaspete, alege-le doar pe cele întregi, rotunde şi fără urme de lovituri sau pete. Dacă le vrei uscate, lasă-le pentru câteva zile în recipiente din sticlă sau în săculeţi din pânză.
Ingrediente
300 g făină 300 g zahăr 100 g amidon porumb 250 g merişoare uscate 2 plicuri zahăr vanilat 200 ml smântână pentru frişcă 5 ouă 1 plic praf de copt
300 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă
Mod de preparare
Într-un vas încăpător pui ouăle, zahărul tos şi cel vanilat şi mixezi. Adaugi treptat făina cernută, combinată cu praful de copt şi cu amidonul de porumb şi amesteci, până obţii un aluat moale.
Baţi smântâna până când se întăreşte. Cu o spatulă o încorporezi, de sus în jos, în aluat.
Adaugi merişoarele pudrate cu făină şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, pe care o dai la cuptorul preîncălzit 30-45 de minute ori până când trece testul scobitorii.
Când este gata, scoţi checul pe un grătar şi îl laşi să se răcească. Topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi, după care îmbraci checul. La fel procedezi şi cu ciocolata albă. Decorezi checul după preferinţe.