FOTO Clătite cu ardei şi brânză de capră

clatite cu ardei si branza de capra jpeg

Un mic dejun copios în familie este ceea ce îşi doreşte fiecare dintre noi. Poţi da startul cu nişte clătite cu ardei şi brânză de capră, pentru care lista de ingrediente pare neînsemnată când ştii ce gust delicios obţii la final.

Clătite cu ardei şi brânză de capră - Ingrediente

2 ardei graşi roşii 200 ml lapte 200 g făină 1/2 linguriţă praf de copt sare piper 3 ouă 2 linguri măsline negre tocate mărunt 1 lingură pătrunjel verde tocat ulei pentru prăjit

100 g brânză de capră

măsline

ardei gras roşu copt

pătrunjel verde

Clătite cu ardei şi brânză de capră - Mod de preparare

Se spală ardeii graşi, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi se pun pe grătar până când se coc şi se pot curăţa de coajă.

image

Se pun ardeii într-o pungă de plastic, se lasă să se răcească, după care se curăţă de coajă, se taie bucăţi, se pun în blender împreună cu laptele şi se mixează.

image

Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de copt, sare şi piper, după gust. Se pun ardeii mixaţi cu laptele, ouăle şi se amestecă până când aluatul este omogen.

image

Se adaugă în aluat pătrunjelul verde, măslinele tocate şi se amestecă din nou. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să se odihnească circa 30 de minute.

image

Într-o cratiţă de miniclătite cu puţin ulei încins se toarnă cantităţi mici de aluat. Se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.

image

Se decorează clătitele cu brânză de capră sfărâmată, ardei gras roşu copt, măsline şi pătrunjel verde.

image