FOTO Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar

Dacă vrei poţi înlocui divlecelul cu zucchini, un soi de dovlcel tipic italienesc cu coaja de un verde închis, dar ar fi păcat pentru că piţşele sunt pline de dovlecei la preţuri foarte bune. Aşa că profită şi prepară această reţetă de dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar.
Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar - Ingrediente
1 kg dovlecei 400 g carne de viţel tocată 100 g dovleac sau morcov 1 ou 50 ml smântână dulce 2 linguri oregano şi pătrunjel verde tocat sare piper
1 ceapă
25 g unt
2 linguri făină
150 ml lapte
150 ml smântână dulce
250 g smântână fermentată
1 legătură mărar verde
sare
zahăr
Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar - Mod de preparare
Dovleceii se spală, se taie capetele şi apoi bucăţi de 5 cm lungime. Se scoate miezul la fiecare bucată, astfel încât să se obţină mici cupe.

Carnea tocată se pune într‑un castron mai mare. Dovleacul curăţat sau morcovul se toacă foarte mărunt sau se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă peste carne, împreună cu oul.

Se adaugă smântâna, sare, piper, după gust, oregano şi pătrunjelul verde tocate mărunt. Se amestecă totul foarte bine.

Se umplu dovleceii cu amestecul de carne şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute.

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în untul încins. Se presară făina, se adaugă laptele şi smântâna dulce, se amestecă bine, se condimentează cu sare şi se fierbe.

Când sosul s-a îngroşat, se opreşte focul, se pune smântâna fermentată, se condimentează cu sare, o linguriţă de zahăr şi mărarul tocat mărunt. Se toarnă sosul peste dovlecei şi se mai coc 15-20 de minute. Se servesc cu pâine sau cu cartofi.
