FOTO Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar

dovlecei umpluti carne vita sos marar jpeg

Dacă vrei poţi înlocui divlecelul cu zucchini, un soi de dovlcel tipic italienesc cu coaja de un verde închis, dar ar fi păcat pentru că piţşele sunt pline de dovlecei la preţuri foarte bune. Aşa că profită şi prepară această reţetă de dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar.

Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar - Ingrediente

1 kg dovlecei 400 g carne de viţel tocată 100 g dovleac sau morcov 1 ou 50 ml smântână dulce 2 linguri oregano şi pătrunjel verde tocat sare piper

1 ceapă

25 g unt

2 linguri făină

150 ml lapte

150 ml smântână dulce

250 g smântână fermentată

1 legătură mărar verde

sare

zahăr

Dovlecei umpluţi cu carne de vită şi sos de mărar - Mod de preparare

Dovleceii se spală, se taie capetele şi apoi bucăţi de 5 cm lungime. Se scoate miezul la fiecare bucată, astfel încât să se obţină mici cupe.

image

Carnea tocată se pune într‑un castron mai mare. Dovleacul curăţat sau morcovul se toacă foarte mărunt sau se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă peste carne, împreună cu oul.

image

Se adaugă smântâna, sare, piper, după gust, oregano şi pătrunjelul verde tocate mărunt. Se amestecă totul foarte bine.

image

Se umplu dovleceii cu amestecul de carne şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu ulei. Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute.

image

Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în untul încins. Se presară făina, se adaugă laptele şi smântâna dulce, se amestecă bine, se condimentează cu sare şi se fierbe.

image

Când sosul s-a îngroşat, se opreşte focul, se pune smântâna fermentată, se condimentează cu sare, o linguriţă de zahăr şi mărarul tocat mărunt. Se toarnă sosul peste dovlecei şi se mai coc 15-20 de minute. Se servesc cu pâine sau cu cartofi.

image