FOTO Fettuccine cu legume şi ricotta
O reţetă de paste tocmai bune vara, din bucătărie în farfurie cât ai zice peşte!
Pentru 4 porţii
Ingrediente
350 g fettuccine 1 lingură ulei măsline coaja răzuită de la o lămâie 1 dovlecel sau zucchini, tăiat în lungime în felii foarte subţiri (cu peelerul) 1 dovleac de vară, tăiat la fel precum dovlecelul 2 morcovi, tăiaţi la fel
Pentru sosul ricotta
zeama de la o lămâie
o mână de chives (cepşoară), tocată
o mână de pătrunjel, tocat
250 g brânză ricotta
sare
piper
Mod de preparare
Prepară pastele potrivit instrucţionilor de pe ambalaj.
Încinge uleiul într-o tigaie mare şi pune legumele împreună cu coaja răzuită de la lămâie. Lasă-le să se înmoaie la foc iute.
Pentru a face sosul ricotta, amestecă toate ingredientele într-un vas şi asezonează cu sare şi piper după gust.
Scurge pastele, dar păstrează un sfert de cană din lichidul în care au fiert. Pune pastele înapoi în oală împreună cu sosul ricotta şi restul de lichid. Amestecă cu grijă şi serveşte imediat.
sursa: savorynothings.com