FOTO Gratin din piept de pui şi ciuperci

gratin din piept de pui cu ciuperci jpeg

Inspirată din bucătăria franţuzească, mâncarea gratinată este consistentă şi dă o notă de eleganţă mesei. Tradiţional, se serveşte în vasul în care am gătit-o. Este şi cazul acestei reţete de gratin din piept de pui şi ciuperci.

Gratin din piept de pui şi ciuperci - Ingrediente

600 g piept de pui 2 căţei usturoi 250 g roşii din conservă tocate 1 lingură cimbru tocat 4 linguri ulei 200 g ciuperci champignon 100 g caşcaval 3 gălbenuşuri sare piper

Gratin din piept de pui şi ciuperci - Mod de preparare

Speli pieptul de pui, îl usuci, îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi-l prăjeşti pe ambele părţi în două linguri de ulei încins. Îl scoţi deoparte.

image

În uleiul rămas, căleşti puţin usturoiul tocat mărunt, adaugi roşiile, cimbrul, laşi să dea în câteva clocote, după care îl răstorni într-un vas termorezistent.

image

Speli ciupercile foarte bine, le tai bucăţi, le căleşti în două linguri de ulei încins până ce se înmoaie, după care le laşi deoparte.

image

Tai pieptul de pui fâşii mai groase şi le aşezi cât mai strâns peste sosul de roşii, intercalându-le cu ciuperci.

image

Dai caşcavalul pe răzătoarea mare, îl amesteci cu gălbenuşurile şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl aşezi peste carnea de pui.

image

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C până devine auriu. Îl poţi servi cu o garnitură de cartofi natur.

image