FOTO Gratin din piept de pui şi ciuperci
Inspirată din bucătăria franţuzească, mâncarea gratinată este consistentă şi dă o notă de eleganţă mesei. Tradiţional, se serveşte în vasul în care am gătit-o. Este şi cazul acestei reţete de gratin din piept de pui şi ciuperci.
Gratin din piept de pui şi ciuperci - Ingrediente
600 g piept de pui 2 căţei usturoi 250 g roşii din conservă tocate 1 lingură cimbru tocat 4 linguri ulei 200 g ciuperci champignon 100 g caşcaval 3 gălbenuşuri sare piper
Gratin din piept de pui şi ciuperci - Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci, îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi-l prăjeşti pe ambele părţi în două linguri de ulei încins. Îl scoţi deoparte.
În uleiul rămas, căleşti puţin usturoiul tocat mărunt, adaugi roşiile, cimbrul, laşi să dea în câteva clocote, după care îl răstorni într-un vas termorezistent.
Speli ciupercile foarte bine, le tai bucăţi, le căleşti în două linguri de ulei încins până ce se înmoaie, după care le laşi deoparte.
Tai pieptul de pui fâşii mai groase şi le aşezi cât mai strâns peste sosul de roşii, intercalându-le cu ciuperci.
Dai caşcavalul pe răzătoarea mare, îl amesteci cu gălbenuşurile şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl aşezi peste carnea de pui.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C până devine auriu. Îl poţi servi cu o garnitură de cartofi natur.