FOTO Gratin din piept de pui şi ciuperci
Gratinurile se prepară uşor de către oricine şi sunt delicioase. Dar, cine ştie, poate sunt şi excepţii şi de aceea ne-am gândit să le oferim, pas cu pas, unul cu pui şi ciuperci.
Preparare: 1 h 40 minute Dificultate: mică 4 porţii
Ingrediente
600 g piept de pui
2 căţei usturoi
250 g roşii din conservă tocate
1 lingură cimbru tocat
4 linguri ulei
200 g ciuperci champignon
100 g caşacaval
3 gălbenuşuri
sare
piper
Preparare
1. Speli pieptul de pui, îl usuci, îl condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi-l prăjeşti pe ambele părţi în două linguri de ulei încins. Îl scoţi deoparte.
2. În uleiul rămas, căleşti puţin usturoiul tocat mărunt, adaugi roşiile, cimbrul, laşi să dea în câteva clocote, după care îl răstorni într-un vas termorezistent.
3. Speli ciupercile foarte bine, le tai bucăţi, le căleşti în două linguri de ulei încins până se înmoaie, după care le laşi deoparte.
4. Tai pieptul de pui fâşii mai groase şi le aşezi cât mai strâns peste sosul de roşii, intercalându-le cu ciuperci.
5. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare, îl amesteci cu gălbenuşurile şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl aşezi peste carnea de pui.
6. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 190° C până devine auriu. Îl poţi servi cu o garnitură de cartofi natur.
sursa foto: Profimedia