FOTO Hamburger de vită cu sos de brânză

hamburger de vita cu sos de smantana jpeg

Chiar dacă acest delicios preparat este imaginea însăşi a bucătăriei americane, hamburgerul este un preparat care provine din vechea bucătărie germană. Numeroşii emigranţi germani din America au adus cu ei deliciosul preparat din carne de vită afumată, amestecată cu ceapă, pesmet şi sare. Aşa s-a răspândit în toate restaurantele americane. În 1904, un american a avut ideea să prepare hamburgerul pe grătar şi să-l servească într-o chiflă, cu salată verde şi cu sos de maioneză. Noi avem pentru voi azi o delicioasă reţetă de hamburger de vită cu sos de brânză.

Hamburger de vită cu sos de brânză - Ingrediente

Pentru crema de brânză 100 g brânză Brie 2 linguri maioneză 1 lingură smântână 1 lingură pătrunjel verde tocat sare piper alb

250 g carne tocată de vită

1 ceapă mică

1 ou

1 căţel usturoi

sare

piper

pesmet

2 linguri ulei pentru prăjit

4 chifle cu seminţe

4 frunze salată verde

Hamburger de vită cu sos de brânză - Mod de preparare

Brânza se rade într-un castron. Se adaugă smântâna, maioneza şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Se omogenizează bine totul, se condimentează cu sare şi piper alb, după gust, şi se pune în frigider.

image

Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă ceapa tocată mărunt, oul şi usturoiul pisat. Se condimen­tează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă cu mâna. Dacă este prea moale, se adaugă puţin pesmet.

image

Din carne se fac patru burgeri şi se pun la prăjit în uleiul încins. Se rumenesc bine pe ambele părţi, după care se scot pe prosoape absorbante, pentru a se elimina surplusul de grăsime.

image

Chiflele se taie în două pe orizontală. Se aşază pe partea de jos a chiflei o frunză de salată, se pune burgerul, se toarnă sos de brânză şi se acoperă cu cealaltă jumătate a chiflei.

image