FOTO Lasagna cu broccoli
Pentru momentele în care ai oaspeţi sau o cină mai specială în familie, îţi propunem lasagna cu broccoli şi cu seminţe de pin. Urmează paşii de mai jos pentru a te asigura de reuşită!
Preparare 60' Dificultate medie
Ingrediente
500 g broccoli congelat
200 g foi lasagna
1 ceapă
1 lingură ulei
1 lingură unt
1 lingură făină
300 ml lapte
100 g smântână
sare
piper
un praf de nucşoară
200 g brânză rasă
Mod de preparare
Pasul 1
Opăreşti broccoli în puţină apă şi îl laşi la scurs. Fierbi foile de lasagna în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le laşi la scurs.
Pasul 2
Topeşti untul la foc mic. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt.
Pasul 3
Când ceapa este aurie, presari făina şi o fierbi înăbuşit.
Pasul 4
Adaugi laptele şi smântâna şi amesteci până ce obţii un sos gros ca o ciulama. Condimentezi cu sare şi piper şi un praf de nucşoară. Laşi să fiarbă 15 minute şi amesteci cu jumătate din brânza rasă.
Pasul 5
Ungi o tavă termorezistentă cu ulei, aşezi o foaie de lasagna şi ungi foaia cu ulei.
Pasul 6
Peste foaia de lasagna pui cam jumătate din sosul gros şi nivelezi.
Pasul 7
Presari bucăţele de broccoli şi puţină brânză. Acoperi cu altă foaie şi repeţi procedeul până ce termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie sos.
sursa foto: Photoland