FOTO Magie în bucătărie cu Florentina şi Cristi

Vedete jpeg

Doi oameni frumoşi, sensibili, plini de viaţă şi cu foarte mult umor. Aşa îi pot caracteriza în doar câteva cuvinte pe Florentina Opriş, vedeta Prima TV, care promovează, pe toate canalele media, un stil de viaţă sănătos şi pe Cristian Hrubaru, rockerul Hrubaru, DJ la radio Rock FM şi reporter al Cronicii Cârcotaşilor.

Profitând că februarie este luna iubirii (Sfântul Valentin şi Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii) ne-am gândit să aducem în paginile revistei două vedete „delicioase“. Chiar dacă afară e zăpadă şi frig, Florentina şi Cristi au reuşit, cu veselia lor debordantă, să „încingă“ atmosfera din bucătăria restaurantului unde ne-am dat întâlnire ca să povestim una alta şi să gătim.

„Fac nişte cozonaci fabuloşi“

Am aflat de la  Florentina că promovează un stil de viaţă sănătos prin toate canalele. „De asemenea, lucrez la o nouă carte şi continui proiectele Campaniei <Alege să fii sănătos>, în calitatea mea de preşedinte al <Asociaţiei pentru o viaţă sănătoasă> şi de curând am iniţiat concursul <Mânuţe îndrăgostite>.  Scopul acestui concurs este ca oamenii să devină mai atenţi şi mai iubitori cu cei din jurul lor: rude sau prieteni. Îi invit şi pe cititorii tăi să trimită poze, cu mânuţele lor îmbrăţişate pe Facebook sau la adresa de e-mail contact@florentina.ro până la 1 martie 2014. Pozele câşigătoare vor fi premiate, iar premiul cel mare va fi o excursie la Paris“, îmi spune vedeta.

Profit de ocazie, pentru că doar suntem într-o bucătărie, şi-o întreb ce-i place cel mai mult să mănânce şi ce găteşte ea?„Provin dintr-o familie de ardeleni! Sunt o pofticioasă din naştere, dar, spre norocul meu, am abilitatea de a-mi controla poftele şi gust doar puţin din fiecare. De regulă, mâncărurile mele sunt puţin gătite, dar fac nişte cozonaci fabuloşi“, îmi spune simpatica mea interlocutoare. O mai întreb ce face de sărbătoarea românească a iubirii, de Dragobete? Găteşte ceva pentru iubitul ei? „De  Ziua îndrăgostiţilor  <românească> , voi fi cu Sorin,  într-un loc foarte frumos şi, sigur, nu va fi nevoie să îi gătesc“, îmi răspunde Florentina râzând.

„Îmi iubesc soţia non-stop“

Toate planurile de viitor ale lui Cristi Hrubaru sunt legate de fiica lui Iris, care acum este studentă în Anglia. De asemenea, îşi doreşte foarte mult să facă performanţă cu echipa de la Rock FM şi „să pun umorul, în continuare, la bunul mers al lucrurilor în Cronica Cârcotaşilor. În rest, să fim sănătoşi!“

Încep să-l descos şi despre mâncare şi aflu de la el că adoră fructele de mare, dar nu se poate lăuda că vreodată i-a „ieştit“ vreun preparat. „Am vrut odată să fac o aroganţă şi să prepar nişte eclere, dar a fost un dezastru nuclear. Maria, era să dau foc la casă, iar bucătăria era plină de făină şi zahăr“. Cristi îmi spune că bucătarul lui preferat rămâne soţia, care „m-a citit din prima. Gastronomic vorbind!“

Ce face un rocker de ziua îndrăgostiţilor? „Nu cred că ne trebuie o zi anume în care să ne arătăm mai abitir sentimentele faţă de jumătatea noastră. Eu îmi iubesc soţia şi de Crăciun, şi de 1 aprilie, şi de 23 august. O iubesc non-stop! Iar când simt nevoia să fiu tandru nu mă uit în calendar. Dar ca să-ţi răspund la întrebare, sper ca să avem vreme frumoasă şi să facem o tură cu motocicleta. Şi ca să fiu în ton cu locul în care ne aflăm vom fugi cu motorul <mâncând> pământul.“

Mai în glumă mai în serios Florentina şi Cristi s-au apucat de treabă. Au tăiat julien, au pus ingredientele şi, cu ajutoul lui Costin, executive-cheful din restaurant, să ştiţi că rezultatul a fost foarte, foarte bun.

Frigărui de vită glazurate cu salată

image

Ingrediente:

30 g salată verde 30 g morcov tăiat julien 30 g sfeclă tăiată julien 20 g nucă 20 g stafide 20 g mere 10 g miere 200 g muşchi de vită 10 ml sos de soia 20 g miere 30 g muştar 5 g boia 10 g rucola 10 g parmezan ras

Mod de preparare:

Au spălat, au tăiat şi au amestecat ingredientele pentru salată, au turnat miere şi au presărat nucile. Au scos carnea din marinată, care a fost făcută din sos de soia, miere, muştar şi boia.

Au înfipt bucăţile de muşchi în ţepuşe şi le-au pus la fript pe grătar. Fix trei minute! Aşa i-a sfătuit chef Costin! Delicios!

Maria Belu

Sorin Stana