FOTO Musaca. Reţetă clasică
Urmează sfaturile noastre şi vei învăţa să prepari o musaca delicioasă, ca pe meleagurile însorite ale Greciei, de unde vine acest fel de mâncare.
Ingrediente
2 vinete mari 80 g unt 2 cepe mari 1 căţel usturoi 450 g carne tocată 400 g roşii 2 linguri bulion sare piper 1 linguriţă oregano ¼ linguriţă scorţişoară pisată ¼ linguriţă chimen pisat
100 g unt
90 g făină
550 ml lapte
sare
piper
80 g brânză rasă
2 ouă
150 g brânză rasă
80 g pesmet
Mod de preparare
Tai vinetele felii de 1/2 cm grosime şi le căleşti pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi şi le laşi să se scurgă pe un şerveţel de hârtie.
Căleşti ceapa şi usturoiul în unt, adaugi carnea şi o laşi până îşi schimbă culoarea. Adaugi roşiile tăiate, bulionul, oregano, sarea şi piperul şi laşi să fiarbă aproximativ 20 minute.
La sos, topeşti untul, adaugi făina şi torni încet laptele. Pui sare şi piper, fierbi sosul, iei de pe foc, adaugi brânza rasă, laşi să se răcească şi adaugi gălbenuşurile
şi albuşurile bătute spumă.
Într-un vas termorezistent aşezi alternativ straturi de vinete şi carne, ultimul strat fiind de vinete. Torni sosul deasupra şi garniseşti cu amestecul de brânză cu pesmet.
Coci 45-60 de minute, până se rumeneşte deasupra. După ce o scoţi din cuptor, o laşi 5 minute înainte de a o servi.