FOTO Musaca. Reţetă clasică

musaca reteta clasica jpeg

Urmează sfaturile noastre şi vei învăţa să prepari o musaca delicioasă, ca pe meleagurile însorite ale Greciei, de unde vine acest fel de mâncare.

Ingrediente

2 vinete mari 80 g unt 2 cepe mari 1 căţel usturoi 450 g carne tocată 400 g roşii 2 linguri bulion sare piper 1 linguriţă oregano ¼ linguriţă scorţişoară pisată ¼ linguriţă chimen pisat

100 g unt

90 g făină

550 ml lapte

sare

piper

80 g brânză rasă

2 ouă

150 g brânză rasă

80 g pesmet

Mod de preparare

Tai vinetele felii de 1/2 cm grosime şi le căleşti pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi şi le laşi să se scurgă pe un şerveţel de hârtie.

image

Căleşti ceapa şi usturoiul în unt, adaugi carnea şi o laşi până îşi schimbă culoarea. Adaugi roşiile tăiate, bulionul, oregano, sarea şi piperul şi laşi să fiarbă aproximativ 20 minute.

image

La sos, topeşti untul, adaugi făina şi torni încet laptele. Pui sare şi piper, fierbi sosul, iei de pe foc, adaugi brânza rasă, laşi să se răcească şi adaugi gălbenu­­şu­­rile

şi albuşurile bătute spumă.

image

Într-un vas termorezistent aşezi alternativ straturi de vinete şi carne, ultimul strat fiind de vinete. Torni sosul deasupra şi garniseşti cu amestecul de brânză cu pesmet.

image

Coci 45-60 de minute, până se rumeneşte deasupra. După ce o scoţi din cuptor, o laşi 5 minute înainte de a o servi.

image