FOTO Muşchi de vită îmbrăcat

Dacă se apropie sărbătorile nu înseamnă că trebuie să găteşti numai cu carne de porc. Poţi opta pentru o friptură de vită, îmbrăcată cu ierburi. Gustoasă şi săţioasă, ţi se va topi în gură!
Ingrediente
800 g muşchi vită 2 linguriţe muştar 2 linguri ulei 3 felii pâine 5 căţei usturoi 1 ceapă 70 g unt 2 fire rozmarin sare piper
Mod de preparare
Speli carnea, o ştergi cu şerveţele absorbante şi îndepărtezi pieliţele. Potriveşti de sare şi de piper.

Într-o tigaie încinsă cu ulei, laşi muşchiul să se rumenească. După ce s-a făcut pe toate părţile, îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Rupi pâinea bucăţele. Tai ceapa şi rozmarinul mărunt şi pisezi usturoiul. Adaugi muştarul şi untul topit şi amesteci, până obţii o pastă omogenă.

Îmbraci muşchiul de vită în crusta de ierburi şi laşi în cuptorul preîncălzit 40-50 de minute. Serveşti pe pat de legume.

sursa foto: Profimedia