FOTO Parfe cu fructe şi lichior

parfe cu fructe si lichior jpeg

Acest parfe cu fructe şi lichior este acel desert care, cu siguranţă, îţi va umple sufletul (şi nu numai :) în zilele toride vară. Aroma şi gusturile fructelor de pădure care se vor combina într-un gust perfect vor fi alintul tău de după-amiază.

Parfe cu fructe şi lichior - Ingrediente

40 g zahăr tos 100 g zmeură 100 g migdale tăiate 400 ml frişcă lichidă 4 gălbenuşuri 120 g zahăr pudră 2 linguri lichior de ouă sau limoncello 150 g fructe diverse pentru servit

Parfe cu fructe şi lichior - Mod de preparare

Într-o cratiţă se pun circa 50 ml apă, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere amestecând continuu. După ce a început să devină lipicios şi mai vâscos se adaugă zmeura spălată şi se înăbuşă în acest sirop pentru 5 minute. Se usucă în cuptor migdalele tăiate şi se lasă să se răcească.

image

Se bate frişca până devine spumă şi se adaugă gălbenuşurile. Se pune şi zahărul pudră cernut şi, treptat, se toarnă şi lichiorul de ouă. Se sfărâmă uşor între degete migdalele şi se adaugă în compoziţie.

image

În cupe groase care să reziste la congelator se pune câte o lingură de fructe şi peste acestea se toarnă amestecul de frişcă.

image

Se dau cupele la congelator pentru trei ore şi se servesc garnisite cu fructe prospete.

image