FOTO Paste cu busuioc şi lămâie
Dacă eşti în căutarea unei reţete simple şi potrivită zilelor de vară, atunci aceste paste sunt cele mai potrivite.
Ingrediente
450g paste 5-6 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 2-3 lămâi busuioc proaspăt mazăre de zăpadă 1 cană vin alb 4-6 căni supă de pui 1 cană smântână ulei de măsline piper roşu sau negru Mod de preparare
Răzuieşte lămâile şi stoarce pulpa.
Toacă usturoiul şi ardeiul roşu gras. Între timp pune supa de pui la fiert.
Pune puţin ulei de măsline într-o tigaie la încălzit cât să acopere fundul acesteia. Pune în tigaie usturoiul şi ardeiul gras şi amestecă-le timp de 1-2 minute la foc mediu. Adaugă coaja de lămâie.
Adaugă pastele şi piperul. Amestecă bine până când pastele sunt acoperite cu uleiul de măsline.
Adaugă vinul alb şi amestecă din când în când, până când vinul este absorbit. Toarnă peste paste 1 cană supă de pui şi amestecă din când în când. Când supa este absorbită, mai adaugă o cană. Continuă procedeul până când pastele sunt fierte.
Adaugă peste paste o mână generoasă de frunze de busuioc.
Pune peste paste şi mazărea.
Amestecă şi adaugă smântâna pentru o textură mai cremoasă.
Fierbe pastele până când mazărea se înmoaie.
Serveşte pastele cu parmesan proaspăt.
Sursa: www.ourlifeinthekitchen.com