FOTO Peşte umplut cu ciuperci
Pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase sunt preparatele cu peşte. Urmează paşii propuşi de noi şi vei pregăti un crap umplut cu care îţi vei cuceri familia, dar şi musafirii.
Dificultate mică Preparare 80' Pentru 4 porţii
Ingrediente
1 crap
5-6 felii pâine
200 g caşcaval ras
1 ceapă
unt
500 g ciuperci
3-4 căţei usturoi
3 linguri smântână mai grasă
1 lămâie
1 pahar vin alb
cimbru verde
sare
piper
beţe pentru frigărui
Mod de preparare
Pasul 1
Cureţi peştele de solzi, îi tai capul, apoi îl eviscerezi şi îl speli bine. Între timp, tai feliile de pâine cubuleţe şi le pui într-un vas, după care adaugi caşcavalul ras. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti într-o linguriţă de unt, la foc mic. Peste ceapă pui ciupercile, pe care le cureţi, le speli şi le tai felii, în prealabil.
Pasul 2
Sotezi ciupercile cu ceapa câteva minute, apoi le pui peste compoziţia de pâine şi caşcaval. Adaugi lingurile de smântână, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Pasul 3
Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl pui în interiorul peştelui. Umpli peştele cu compoziţia de ciuperci şi îl prinzi cu beţele de frigărui. Încingi cuptorul. Pui peştele într-un vas termorezistent, iar deasupra adaugi câteva linguriţe de unt.
Pasul 4
Torni în vasul termorezistent paharul de vin şi puţină apă. Storci sucul de la o lămâie şi îl pui peste peşte. Condimentezi cu sare, piper şi cu crenguţele de cimbru verde. Dai peştele
la cuptor 40-45 de minute. Din când în când iei cu lingura sos din tavă şi adaugi peste peşte. Poţi să serveşti peştele cu garnitură de cartofi natur.
sursa foto: Profimedia