FOTO Peşte umplut cu ciuperci

Mushroom stuffed carp + steps jpeg

Pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase sunt preparatele cu peşte. Urmează paşii propuşi de noi şi vei pregăti un crap umplut cu care îţi vei cuceri familia, dar şi musafirii.

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 crap

5-6 felii pâine

200 g caşcaval ras

1 ceapă

unt

500 g ciuperci

3-4 căţei usturoi

3 linguri smântână mai grasă

1 lămâie

1 pahar vin alb

cimbru verde

sare

piper

beţe pentru frigărui

Mod de preparare

Pasul 1

Cureţi peştele de solzi, îi tai capul, apoi îl eviscerezi şi îl speli bine. Între timp, tai feliile de pâine cubuleţe şi le pui într-un vas, după care adaugi caşcavalul ras. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti într-o linguriţă de unt, la foc mic. Peste ceapă pui ciupercile, pe care le cureţi, le speli şi le tai felii, în prealabil.

image

Pasul 2

Sotezi ciupercile cu ceapa câteva minute, apoi le pui peste compoziţia de pâine şi caşcaval. Adaugi lingurile de smântână, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper după gust.

image

Pasul 3

Cureţi usturoiul, îl pisezi şi îl pui în interiorul peştelui. Umpli peştele cu compoziţia de ciuperci şi îl prinzi cu beţele de frigărui. Încingi cuptorul. Pui peştele într-un vas termorezistent, iar deasupra adaugi câteva linguriţe de unt.

image

Pasul 4

Torni în vasul termorezistent paharul de vin şi puţină apă. Storci sucul de la o lămâie şi îl pui peste peşte. Condimentezi cu sare, piper şi cu crenguţele de cimbru verde. Dai peştele

la cuptor 40-45 de minute. Din când în când iei cu lingura sos din tavă şi adaugi peste peşte. Poţi să serveşti peştele cu garnitură de cartofi natur.

image

sursa foto: Profimedia