FOTO Prăjitură cu migdale şi căpşuni

Almond Tarts with Strawberry Ladybugs (step by step) jpeg

Urmează paşii recomandaţi de noui pentru prepararea acestei prăjituri şi nu vei regreta.

Ingrediente

Pentru aluatul 1 180 g făină 80 g zahăr pudră 50 g migdale 150 g unt 1 ou 100 g gem de căpşuni

3 ouă

80 g zahăr pudră

1 pachet zahăr vanilat

80 g făină

100 g migdale descojite

9 căpşuni

100 g ciocolată albă

100 g ciocolată neagră

Modul de preparare

Pentru aluatul 1, se cerne făina cu zahărul pudră. Se adaugă migdalele măcinate, untul tăiat cuburi şi oul. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute.

image

Se întinde o foaie din aluat şi se pune într-o tavă de 25 x 30 cm cu hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se introduce în cuptorul încins la 200° C timp de 15 minute.

image

Pentru aluatul 2, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul pudră şi cel vanilat. Se adaugă gălbenuşurile treptat şi se pun făina şi jumătate din migdalele măcinate. Se amestecă uşor, de jos în sus.

image

Se scoate tava din cuptor, se întinde gemul de căpşuni, se toarnă aluatul 2, se nivelează şi se presară migdalele rămase zdrobite. Se introduce din nou la cuptor, la 180° C, timp de 35 de minute. Se lasă să se răcească.

image

Căpşunile se spală cu atenţie şi se taie jumătăţi. Se intoduc cu vârful în glazura de ciocolată neagră topită şi se lasă să se întărească.

image

Se pune ciocolata rămasă într-un cornet de hârtie şi se formează pe fiecare căpşună aripile buburuzei şi punctele. Se lasă să se întărească.

image

Se topeşte ¼ din ciocolata albă, se fac ochii buburuzelor şi se completează spaţiul rămas la formarea aripilor.

image

Se topeşte ¾ din ciocolata albă şi se întinde în strat subţire pe hârtie de copt. Se lasă să se întărească, se desface hârtia şi se taie cerculeţe cu un pahar înmuiat în apă caldă. Se aşază buburuzele pe cercurile de ciocolată. Se taie prăjitura bucăţi şi se ornează cu buburuzele.

image

foto: profimedia