FOTO Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte

prajitura nuci crema lapte jpeg

Te-ai gândit că o prăjitură „tradiţională” cu cremă poate fi servită sub o formă mai puţin obişnuită? Iată cel mai bun exemplu, ca să nu spunem unul dintre cele mai delicioase, adică o prăjitură cu nuci şi cremă de lapte la pahar.

Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte - Ingrediente

Pentru blatul simplu 2 ouă 50 g zahăr 90 g făină

2 ouă

50 g zahăr

60 g făină

20 g cacao

2 ouă

50 g zahăr

60 g făină

50 g nuci măcinate

500 ml lapte

3 ouă

100 g făină

200 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

200 ml apă

200 g zahăr

100 ml rom

80 g stafide

80 g nuci măcinate

1 lingură cacao

400 ml frişcă pentru decor

100 g ciocolată de menaj pentru decor

Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte - Mod de preparare

Pentru primul blat, baţi ouăle cu zahărul, încorporezi făina încet, amestecând de jos în sus şi torni compoziţia ­într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Procedezi la fel şi cu celelalte blaturi.

image

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile, adaugi făina şi puţin lapte. Fierbi separat restul de lapte cu 150 g de zahăr şi zahărul vanilat. Adaugi treptat gălbenuşurile, amestecând continuu.

image

Laşi vasul pe foc 10 mi­nute, amestecând tot timpul, după care îl dai să se răcească. Adaugi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr.

image

Pentru sirop, fierbi apa cu zahăr­ul 5 minute, iei vasul de pe foc, adaugi romul şi laşi să se ­răcească.

image

Pui blatul simplu pe fundul unei tăvi, însiropezi cu 1/3 din sirop, întinzi 1/3 din cremă şi presari jumătate din stafide şi nucile zdrobite.

image

Pui deasupra ­blatul cu cacao, îl însiropezi, pui cremă şi stafide. Aşezi ­blatul de nuci, însiropezi, întinzi crema rămasă şi pudrezi cu cacao. Laşi la frigider peste noapte.

image

A doua zi, tai cu o linguriţă bucăţele din prăjitură şi le pui într-o cupă. Decorezi cu frişcă şi ciocolată topită.

image