FOTO Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte

Te-ai gândit că o prăjitură „tradiţională” cu cremă poate fi servită sub o formă mai puţin obişnuită? Iată cel mai bun exemplu, ca să nu spunem unul dintre cele mai delicioase, adică o prăjitură cu nuci şi cremă de lapte la pahar.
Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte - Ingrediente
Pentru blatul simplu 2 ouă 50 g zahăr 90 g făină
2 ouă
50 g zahăr
60 g făină
20 g cacao
2 ouă
50 g zahăr
60 g făină
50 g nuci măcinate
500 ml lapte
3 ouă
100 g făină
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
200 ml apă
200 g zahăr
100 ml rom
80 g stafide
80 g nuci măcinate
1 lingură cacao
400 ml frişcă pentru decor
100 g ciocolată de menaj pentru decor
Prăjitură cu nuci şi cremă de lapte - Mod de preparare
Pentru primul blat, baţi ouăle cu zahărul, încorporezi făina încet, amestecând de jos în sus şi torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Procedezi la fel şi cu celelalte blaturi.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile, adaugi făina şi puţin lapte. Fierbi separat restul de lapte cu 150 g de zahăr şi zahărul vanilat. Adaugi treptat gălbenuşurile, amestecând continuu.

Laşi vasul pe foc 10 minute, amestecând tot timpul, după care îl dai să se răcească. Adaugi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr.

Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul 5 minute, iei vasul de pe foc, adaugi romul şi laşi să se răcească.

Pui blatul simplu pe fundul unei tăvi, însiropezi cu 1/3 din sirop, întinzi 1/3 din cremă şi presari jumătate din stafide şi nucile zdrobite.

Pui deasupra blatul cu cacao, îl însiropezi, pui cremă şi stafide. Aşezi blatul de nuci, însiropezi, întinzi crema rămasă şi pudrezi cu cacao. Laşi la frigider peste noapte.

A doua zi, tai cu o linguriţă bucăţele din prăjitură şi le pui într-o cupă. Decorezi cu frişcă şi ciocolată topită.
