FOTO Prăjitură cu piersici şi migdale

prajitura piersici migdale jpeg

Orice desert e o desfătare, o încântare. Este şi cazul acestei reţete de prăjitură cu piersici şi migdale.

Ingrediente pentru prăjitură cu piersici şi migdale

Pentru aluat 500 g făină 40 g drojdie 2 linguri zahăr 250 ml lapte călduţ 1 esenţă de vanilie 2 ouă 50 g unt 1 praf de sare

500 ml lapte

40 g amidon alimentar

100 g zahăr

500 ml smântână

200 g piersici din compot

50 g fulgi de migdale

Mod de preparare pentru prăjitură cu piersici şi migdale

Se aşază făina într-un castron, se face o gaură în mijloc şi se pune drojdia. Se adaugă o linguriţă de zahăr, puţin lapte călduţ şi se amestecă cu puţină făină. Se lasă la crescut

într-un loc cald circa 30 de minute.

image

Se adaugă restul de zahăr, esenţa, untul topit, ouăle, laptele şi un praf de sare. Se frământă un aluat moale, care se lasă să crească aproximativ 30 de minute.

image

Laptele, zahărul, smântâna şi amidonul se fierb pe foc până se îngroaşă. Se lasă să se răcească, amestecând continuu.

image

Se aşază aluatul într-o tavă mai mică unsă cu ulei, se întinde cu mâinile şi se mai lasă să crească 15 minute. Se toarnă crema peste aluat şi se nivelează bine.

image

Se scot piersicile din compot şi se scurg, după care se taie felii. Se aşază peste crema din tavă, iar deasupra se presară fulgii de migdale. Se introduce la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.

image

Sperăm că v-a plăcut şi vouă reţeta noastră de prăjitură cu piersici şi migdale!

sursa foto: Photoland