FOTO Prăjitură cu prune cu firimituri

Ştiai că 100 g de prune semideshidratate acoperă în medie 33% din necesarul zilnic de fibre? Prunele sunt săţioase şi sunt utile în caz de reumatism şi artrită. Aşa că vă poftim la o delicioasă reţetă de prăjitură cu prune cu firimituri.
Prăjitură cu prune cu firimituri - Ce ai nevoie
Pentru aluat 20 g drojdie 40 g zahăr pudră 300 g făină 200 ml lapte 1 praf de sare 1 ou 60 g unt
600 g prune
60 g de făină
30 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
60 g unt
Prăjitură cu prune cu firimituri - Mod de preparare
Se face o maia din drojdie, o linguriţă de zahăr, o lingură de făină şi puţin lapte călduţ. Se lasă să crească.

Se cerne făina într-un castron, se adaugă zahărul, un praf de sare, oul, maiaua şi untul topit rece. Se pune laptele, se frământă un aluat potrivit de tare şi se lasă să crească.

Se întinde aluatul în foaie şi se aşază într-o tavă medie unsă cu unt. Prunele se spală, se usucă, se taie pe jumătate şi se scot sâmburii.

Se aşază prunele cu partea bombată în jos pe aluatul din tavă. Se amestecă toate ingredientele de la aluatul mărunţit.

Se presară prunele cu aluatul mărunţit şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 40 de minute.
