FOTO Pui cu sos cremos

Pui. Ciuperci. Şuncă. Şi un sos cremos senzaţional. Ceea ce-ţi propunem mai jos este una din acele mâncăruri când efectiv îţi lingi degetele sau mai treci un dumicat de pâine prin restul de sos din farfurie.
Ingrediente:
2 piepţi de pui fără pieliţă şi oase pe care îi tai în jumătăţi şi îi dai prin sare şi piper 2 linguri de ulei de măsline 5 felii de kaiser (bacon), tăiată bucăţi 200 g ciuperci, tăiate felii 1 căţel usturoi, pisat 1-2 linguri unt un sfert de cană de făină 1 cană smântână 2 căni lapte un praf sare 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat + pentru ornat sare piper
Mod de preparare:
Să începem! Taie piepţii de pui în jumătate şi formează un fel de fileuri subţiri. Presară peste ele sare şi piper. Nu e musai, doar dacă vrei, pentru că, de altfel, poţi folosi piepţii de pui întregi, chiar patru bucăţi. Va fi destul sos.

Taie şunca şi feliază ciupercile.

Încinge uleiul într-o cratiţă la făcără mai iute, iar când este pregătită pune bucăţile de pui şi rumeneşte-le pe ambele părţi. Transferă puiul pe o farfurie şi dă deoparte. Lasă resturile, chiar şi arse, pe fundul tigăii. Va fi doar un plus de savoare pentru sos.

Prăjeşte kaiserul până devine crocant. Nu scurge grăsimea rămasă în tigaie. Asta va însemna şi mai multă savoare.

Adaugă ciupercile şi lasă-le pe foc până se înmoaie, cam 3-4 minute.

Adaugă usturoiul şi mai lasă pe foc aproape un minut.

Pune şi untul, topit, apoi făina şi amestecă până când se omogenizează. Doar 30 de secunde.

În timp ce amesteci în mod constant, toarnă smântâna şi laptele. Lasă să fiarbă sosul şi amestecă până când sosul se îngroaşă.

Este momentul să adaugi pătrunjelul şi sarea.

Introdu carnea în sos şi toarnă peste câteva linguri din el. Dă flacăra la minim, acoperă cu un capac şi laşi la fiert pentru 20 de minute, amestecând din când în când pentru a evita să se ardă pe fundul vasului.

Pune sare şi piper cum ai închis focul şi ornează cu pătrunjel tocat şi e gata pentru servit.
Sursa: daringgourmet.com