FOTO Pui cu sos de ciuperci şi rom

pui cu sos de ciuperci si rom jpeg

Spre deosebire de alte băuturi spirtoase, precum coniac şi scotch, romul nu are definită o anumită metodă de producţie. Aceasta este bazată pe metode tradiţionale care diferă în funcţie de locaţie şi distilerii. Melasa, recoltată din trestia de zahăr se amestecă cu apă sau cu apă ăi drojdie şi se lasă la fermentat. Pentru această reţetă de pui cu sos de ciuperci şi rom ai nevoie de doar 50 ml din această licoare.

Pui cu sos de ciuperci şi rom - Ingrediente

4 bucăţi piept de pui 1 lingură condiment de grătar 100 ml suc de portocale 6 linguri unt 2 linguri miere 125 g ciuperci pleurotus 125 g ciuperci champignon 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 ml rom 100 ml smântână sare

Pui cu sos de ciuperci şi rom - Mod de preparare

Se spală pieptul de pui şi se usucă cu şerveţele de hârtie. Se presară cu sare şi condimentele de grătar. Se adaugă peste carne sucul de portocale şi se lasă 20 de minute.

image

Pieptul de pui se rumeneşte timp de şase minute în trei linguri de unt încins. Se aşază carnea ­într-o tigaie, se unge cu miere, se toarnă puţină apă şi se introduce în cuptorul încins pentru 15 minute.

image

Ceapa şi usturoiul curăţate şi spălate se dau pe răzătoarea mare. Se spală şi se taie mărunt toate ciupercile.

image

Într-o cratiţă cu puţin unt se călesc ciupercile câteva minute, apoi se adaugă usturoiul, ceapa, romul, smântâna şi se mai ­lasă 5 minute. Puiul se serveşte cu sosul de ciuperci şi cu crochete de cartofi.

image