FOTO Pulpă de porc cu rozmarin

IF90228 jpeg

Aromă. Savoare într-o farfurie. Frăgezime într-o bucată de carne suculentă şi îmbietoare.

Ingrediente

1 kg pulpă de porc 200 g slănină 100 g unt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei 500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper

Mod de preparare

Pasul 1

Pulpa de porc se spală, se curăţă de pieliţă, iar slănina se taie fâşii. Cu ajutorul unui cuţit, se fac găuri în pulpă şi se introduc fâşiile de slănină.

image

Pasul 2

După ce se aşază crenguţele de rozmarin deasupra cărnii, pulpa se leagă bine cu sfoară. Se pune într-un vas termorezistent, se presară cu sare şi cu piper şi se adaugă untul tăiat bucăţi.

image

Pasul 3

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se spală, se taie în patru şi se pun la călit peste ceapă. Se lasă pe foc până când roşiile şi-au lăsat sucul şi s-au înmuiat.

image

Pasul 4

Se toarnă ceapa cu roşii peste pulpă, se adaugă foile de dafin şi vinul. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru o oră. Se scoate folia şi se mai lasă 30 de minute ca să se rumenească. Se serveşte caldă, alături de un pahar cu vin alb.

image

sursa foto: Image Food



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg