FOTO Ruladă cu mac şi cu vişine

rulada cu mac si visine jpeg

Încă din Antichitate, seminţele de mac erau folosite la prepararea celor mai fine deserturi. Ele erau amestecate cu susan şi cu migdale pentru prepararea unei prăjituri delicioase, asemănătoare baclavalei turceşti. În bucătăria europeană, aceste seminţe sunt folosite în special la deserturi. În Austria, macul este folosit ca umplutură pentru croissant şi foitajele tradiţionale. În bucătăria ungurească sunt foarte apreciate găluştele cu prune, stropite cu unt şi seminţe de mac prăjite. În cea românească, macul ne aminteşte de delicioşii cozonaci ardeleneşti sau de prăjiturile pufoase cu mac şi cu creme de ciocolată. Noi avem pentru voi o delicioasă ruladă cu mac şi cu vişine.

Ruladă cu mac şi cu vişine - Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 1 gălbenuş 1 albuş 2 linguri ulei 125 ml smântână

200 g mac

300 g vişine proaspete sau conservate

200 g zahăr brun

Ruladă cu mac şi cu vişine - Mod de preparare

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu un praf de sare sub formă de fântână pe o planşetă. Se adaugă un gălbenuş, uleiul, smântâna şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă la temperatura camerei 30 de minute.

image

Se pun macul şi zahărul brun într-un castron, se adaugă 100 ml de apă, se amestecă şi se lasă să se umfle 20 de minute. Se spală vişinele, se curăţă de sâmburi şi se lasă să se scurgă.

image

Se presară făină pe blat şi se întinde o foaie subţire cu dimensiunea de 50x40 cm, apoi se taie în două fâşii.

image

Se aşază pe mijlocul fiecărei bucăţi de aluat compoziţie de mac, se pun vişine şi se ung marginile cu albuş bătut. Se rulează, aducând capetele în interior, şi se ung la final cu albuş bătut.

image

Se aşază rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi se taie bucăţi.

image