FOTO Ruladă cu prune şi aluat cu brânză de vaci

rulada cu prune si aluat cu branza de vaci jpeg

Pentru un aluat clasic cu brânză de vaci, aceasta se freacă bine pe marginea vasului cu furculiţa, ca să se omogenizeze, sau se trece prin sită, după care se adaugă grăsimea moale, un praf de sare, se amestecă bine şi apoi se frământă cu făină 5-6 minute. Dacă aluatul frământat se ţine la căldură, procesul de creştere are loc rapid, de aceea trebuie pregătit imediat cum se observă că începe să-şi mărească volumul. Dacă nu doreşti să-l prepari imediat, acesta se ţine la frigider. Pentru toate aluaturile cu brânză de vaci, iaurt sau smântână care au fost frământate fără praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel. Astfel rulada cu prune şi aluat cu brânză de vaci va fi absolut cuceritoare.

Ruladă cu prune şi aluat cu brânză de vaci - Ingrediente

800 g prune 2 pachete zahăr vanilat 50 g amidon 200 g brânză de vaci 150 g zahăr 60 ml lapte 50 ml ulei 1 vârf de cuţit sare coaja de la o lămâie 300 g făină 1 pachet praf de copt 3 linguri nucă măcinată 30 g miere 50 alune tocate

Ruladă cu prune şi aluat cu brânză de vaci - Mod de preparare

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs. Le pui într-o oală, adaugi 100 g de zahăr, zahărul vanilat şi laşi să fiarbă 10 minute din momentul în care fierbe.

image

Dizolvi amidonul cu o cantitate mică de apă, îl adaugi peste prune şi mai fierbi câteva minute. Laşi să se răcească, după care le mixezi.

image

Amesteci brânza de vaci cu 50 g de zahăr, laptele, uleiul, sarea şi coaja de lămâie rasă. Pui făina, praful de copt şi nuca. Frămânţi un aluat potrivit de tare.

image

Scoţi aluatul, îl întinzi pe o planşetă presărată cu făină, îl pliezi şi-l dai la rece 10 minute. Repeţi această procedură încă de două ori.

image

În cele din urmă, întinzi aluatul într-un dreptunghi de 50x30 cm. Întinzi umplutura de prune şi rulezi strâns, pe lung.

image

Ungi şi tapetezi cu hârtie de copt un vas termorezistent rotund. Pui rulada în vas sub formă de melc. O coci în cuptorul încins 45-50 de minute.

image

După 10-15 minute, scoţi forma, ungi bine cu miere şi presari alune tocate. Laşi să se răcească şi o tai porţii.

image