FOTO Ruladă zebră cu nectarine
Vrei să prepari un desert mai deosebit pentru familia ta? Îţi venim în întâmpinare cu o idee uşor de pus în practică şi delicioasă. În plus, profiţi din plin şi de minunatele fructe de sezon.
Dificultate medie Preparare 80' 1 tavă
Ingrediente
Pentru blat
250 g zahăr pudră
5 ouă
4 linguri ulei
250 g făină
1 praf sare
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguri cacao
unt
Pentru cremă
400 g smântână grasă pentru frişcă
1 tabletă ciocolată albă
1 plic întăritor de frişcă
50 g zahăr pudră
nectarine (sau caise, piersici)
Mod de preparare
Pasul 1
Rupi tableta de ciocolată şi o pui în 200 ml de smântână pentru frişcă. Pui vasul pe aragaz, la foc mic, şi amesteci până se topesc cubuleţele de ciocolată, după care laşi să se răcească.
Între timp, separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu uleiul până se albesc, apoi adaugi, în ploaie, zahărul pudră, cel vanilat şi făina cernută. Într-un alt vas baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, după care le adaugi peste gălbenuşuri şi amesteci de jos în sus. Împarţi compoziţia în două părţi egale, apoi adaugi într-unul din vase cacaua.
Pasul 2
Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, apoi o ungi cu puţin unt înainte să pui aluatul. Într-un poş (sau o pungă tăiată la un colţ) pui aluat simplu. Începi dintr-un colţ al tăvii şi în diagonală faci nişte batoane, lăsând loc între ele.
După ce ai terminat aluatul simplu, umpli poşul cu cel cu cacao şi completezi locurile libere din tavă. Dai la cuptor şi ţii până se rumeneşte aluatul (până trece testul scobitorii).
Pasul 3
Scoţi tava de la cuptor şi acoperi blatul cu un prosop stropit cu apă. Între timp, baţi restul de smântână cu zahărul pudră şi întăritorul de frişcă până obţii o compoziţie consistentă. Adaugi treptat şi crema de ciocolată şi mixezi până se îngroaşă.
Pasul 4
Speli, cureţi de sâmburi şi tai fructele cubuleţe. Întinzi crema peste blat, adaugi fructele tăiate cubuleţe, după care scoţi hârtia de copt în timp ce rulezi prăjitura. Dai rulada la
rece două ore.
sursa foto: Profimedia